Automotive trends: de 5 zaken om nu als autobedrijf op in te spelen

Het houdt veel autobedrijven bezig: wat is een goed en duurzaam verdienmodel voor autobedrijven, zeker nu ook de dealerwereld snel transformeert? Trends die zowel kansen als uitdagingen bieden. We werken met veel verschillende autobedrijven samen en hebben daarom een top 5 gemaakt van vaak voorkomende onderwerpen:

Blogafbeelding 5Trends (1)

1. Alternatieve verdienmodellen

Steeds meer autobedrijven zoeken naar aanvullende inkomstenbronnen. Zij kijken waar hun doelgroep behoeften aan heeft en testen nieuwe ideeën. De autobedrijven waarmee wij samen werken doen dat ook middels autoverzekeringen en financieringen. Wij zien in de praktijk dat deze autobedrijven hiermee snel een aanvullende omzet bereiken en daarmee ook de klantenbinding versterken. Om snel te berekenen wat het verkopen van verzekeringen onder jouw naam jou oplevert, hebben we een rekenmodule gemaakt.

2. Marketing en klantenbinding

Veel autobedrijven gebruiken marketing om nieuwe klanten te werven. Dat doen ze bijvoorbeeld door periodieke acties, een promotie (denk aan een korting of een advies rondom elektrisch rijden) om de drempel te verlagen. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat sales- en marketingtools gebruikt worden om nieuwe én bestaande klanten te benaderen. Een manier voor deze klantenbinding is een professionele e-mailmarketing tool om klanten periodiek te informeren. Niet alleen over keuringen en controles maar ook over aanvullende diensten en inruilacties. Wederom kan hier het bieden van autoverzekeringen of financieringen onder jouw naam ook helpen. Bij schade, onderhoud, of door de aanschafwaardegarantie binnen verzekeringen, komen klanten gegarandeerd terug. Zit een financiering er bijna op, dan krijgt de klant een melding en wellicht een interessante aanbieding. Geheid dat deze klant snel weer bij je op de stoep staat!

3. Extra auto

Deze ontwikkeling is niet voor ieder autobedrijf relevant, maar we zien dat na corona de verkoop van het aantal luxe auto’s, als tweede auto, is gestegen. Mensen hebben geld gespaard en halen hun geluk nu uit andere dingen, zoals een auto. Zo kunnen wij constateren dat voor en in de zomer het aantal cabrioverkopen een boost neemt.

Producten zoals de meeliftregeling van de autoverzekering van Cameleon zorgen ervoor dat je meerdere auto’s kunt verzekeren tegen een hoge korting. Dit doordat je kunt meeliften op de schadevrije jaren van een andere auto. Dit biedt dus zeker mogelijkheden. Carmeleon denkt altijd mee, ook in specifieke situaties, hoe het rijden van iedere auto voor een eindklant zo gunstig mogelijk kan zijn.

4. Financieren blijft toenemen

Wellicht verband houdend met een periode van onzekerheid, maar horen van autobedrijven dat de vraag naar financieringen toeneemt vanuit de klant. Ook de categorie hobbyauto’s zoals bovengenoemd, zien wij steeds vaker terug komen. Met privétenaamstelling kunnen deze auto’s vaak via Financial Lease afgesloten worden.

We zien dat bij veel mensen het maandbedrag belangrijk is en daarom wordt er vaak voor een 5-jarige looptijd van de financiering gekozen. Deze gaat mooi samen met onze 5 jaar aanschafwaardegarantie op de verzekering.

Nog geen samenwerking met ons op gebied van financieringen? Kijk dan eens op onze webpagina over financieringen.

5. Automatisering en online

Een laatste ontwikkeling is de opkomst van automatiseringsoplossingen in de automotive sector. Steeds meer gebeurt online. Het strak en digitaal inrichten van je organisatie is daarom bijna onmisbaar tegenwoordig.

Ook proberen wij hier op in te spelen. Wij hebben op-maat online modules. Deze ontwikkelen wij volledig in de huisstijl van het autobedrijf. Onze modules geven direct online een duidelijk resultaat over de verzekering en financiering. Voor autobedrijven hebben wij een platform ontwikkeld welke ervoor zorgt dat alles in één omgeving in te zien is.

Samenwerken?

Wil jij eens bijpraten over de kansen van de automotive ontwikkelingen voor jouw autobedrijf en de rol van additionele producten zoals verzekeringen en financieringen? Neem dan contact met mij op via dit formulier.